Affordable Art Fair Amsterdam • 2020 • De Ploegh   

Inleiding: 
Van 28 oktober t/m 1 november vindt de Affordable Art Fair 2020 plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Deze kunstbeurs staat voor betaalbare kunst tot € 7.500,- en richt zich op een breed publiek: de ervaren kunstkenner én de gewone kunstliefhebber. Het aantal bezoekers ligt tussen de 13.000 en de 15.000. Deelname is aantrekkelijk: het vergroot de bekendheid van De Ploegh als galerie en van jou als kunstenaar. Daarbij ziet de beursorganisatie ons – na zeven succesvolle jaren – graag komen 

Opzet 2020 
De opzet van vorig jaar is uitgangspunt. Doel is rust en overzichtelijkheid voor wat betreft de uitstraling, maar ook voor de werkbaarheid in de stand. We streven ernaar om iedere deelnemer goed tot zijn/haar recht te laten komt. Daarom stellen we het aantal deelnemers op maximaal 12. Ook zullen we de stand iets anders inrichten. En we zullen op zoek gaan naar een ervaren persoon die de coördinatie en de verkoop binnen de stand regelt. We streven naar een bezetting van 3 personen per dag, we zullen daar eventueel deelnemende kunstenaars voor benaderen. Uiteraard is dit niet verplicht. 

Voor de selectie zullen we vooral kijken welk werk we geschikt achten voor een beurs als de AAF. Ook zullen we kijken naar de samenhang. Welk werk past mooi/goed bij elkaar; met welke werken kunnen we een mooie en evenwichtige presentatie maken; is er voldoende afwisseling van de verschillende disciplines in 2d en 3d werk en is er een divers aanbod van verschillende stijlen. 

De presentatie zal dus bestaan uit het werk van maximaal 12 kunstenaars. 
Iedere deelnemer krijgt 1.25 krijgt meter wand ter beschikking (hoogte 2.75 m). Alle kunstdisciplines en technieken kunnen meedoen. Er is beperkt plek voor kunstenaars met 3D werk.  

Voorbeeld van aantal te exposeren werken: lever je werken van ca. 45 x 45 in, dan kunnen we 6 werken ophangen. Kleiner en groter werk kan ook, dan wordt het meer of minder. Andere werken kunnen in de opslag en bij belangstelling getoond.  

Het werk moet van recente datum zijn (ná 2016). 
Voor los werk is beperkte ruimte in een tekeningen-standaard. 
Afspraken over aantal werken in stock, transport, aanleveren, medewerking op- en afbouw en meer worden gemaakt nadat alle deelnemende kunstenaars bekend zijn. We richten ons hierbij op medio maart.  

De werkgroep AAF zorgt voor een professionele presentatie en verkoop.  

Financieel 2020
Voor deelname betaal je € 430 ,- excl. 21% BTW. 
Prijzen voor het werk zijn inclusief de lijst, tenzij het los werk betreft. Deels kan ieder ook enkele werken in een iets hogere prijsklasse leveren. 
De werkgroep zal wel bekijken of de prijzen onderling in verhouding zijn met elkaar.
De provisie die je afdraagt bedraagt 25%.  

Ieder die belangstelling heeft wordt gevraagd om te reageren via dit formulier en 3 foto’s mee te sturen van werk wat je eventueel mee wilt nemen naar de AAF.  

Je inschrijving dient UITERLIJK 25 maart binnen te zijn.  

Amersfoort, 14 maart 2020  

Werkgroep AAF: Nicolette Bénard en Jeannet Klement